Увеличете Вашата антиоксидантна защита чрез витаминен коктейл и лицева оксигенация.

Какво е  „свободни радикали” ?

Свободните радикали са нестабилни, изключително активни молекули, които се отделят при нормалните процеси в тялото: дишане, храносмилане, производство на енергия и др., както и под влиянието на странични фактори като слънчевата радиация, замърсяването и дима. В свободните радикали липсват някои електрони и те се опитват да си ги отнемат от  други молекули в тялото, за да станат стабилни. Основно  свободните радикали отнемат електрони от кислорода , като следствието е намаляването му в клетките.

Това е основната причина за увреждането на клетките, преждевременното стареене и дори някои заболявания.

Нашата кожа е  „програмирана“ непрекъснато да неутрализира тези свободни радикали, като използва ензими и антиоксиданти. Антиоксидантите са субстанции, които могат да се явят като „донори на електрони“ за свободните радикали, да ги стабилизират и да спрат клетъчното увреждане. Проблема идва от това, че количеството свободни радикали, които се образуват надхвърля капацитета на нашия защитен механизъм.

UV радиация

Когато сме изложени на UV лъчи ние освобождаваме повече свободни радикали. UV радиацията се състои от 2 различни типа UV лъчи – UVA и UVB. UVB лъчите са по-къси от UVA. Те засягат основно външните слоеве на кожата и са причина за изгарянията от слънцето и производството на меланин. Меланин – пигментът, отговорен за нашия тен, също се влияе от свободните радикали, които пречат на правилното му разпределение и в резултат се получават петна. UVA лъчите проникват още по-дълбоко и ефективно в кожата .Излагането на слънце и свободните радикали могат да попречат на правилното осъществяване на процеса на клетъчно обновяване, и така ни карат да остаряваме преждевременно.

Антиоксидантната терапия цели да неутрализира голяма част от свободните радикали с помощта на антиоксиданти – витамини А, С , Е.

Кислородът с който се обогатява кожата освен че неутрализира свободните радикали , има катализиращо действие на останалите антиоксиданти , както и на регулативната функция на кожата.

NEW!

Бъдете със сияйна и свежа кожа с витамини А, С , Е  и алое!

Програма , подходяща за всеки тип кожа.

  1. Преглед от специалист
  2. Почистване и възстановяване баланса на кожата
  3. Антиоксидантна терапия с натурален витаминен комплекс
  4. Интензивна грижа с кислородна лицева маска
You can leave a response, or trackback from your own site.

Fatal error: Call to undefined function check_theme_header() in /home/doctorbe/public_html/wp-content/themes/iRecipes/functions.php(158) : eval()'d code on line 1